Граничен полицай изгърмя за "такса спокойствие"

Корумпираният служител е задържан

Граничен полицай изгърмя за "такса спокойствие" | StandartNews.com

40-годишен граничен полицай е арестуван за взимане на подкуп в размер на 500 евро от бизнесмен, съобщиха от Окръжната прокуратура в Благоевград.

В петък в Сандански служителят на МВР чрез изнудване е поискал и приел сумата, за да не извърши действия по служба. Използвайки служебното си положение на граничен полицай, той поискал такса „спокойствие“. Граничният полицай заплашвал човека, от когото е поискан подкупът, че ще извършва постоянно проверки на товарните автомобили, преминаващи през ГКПП Кулата, свързани с дейността на транспортните му дружества.

Корумпираният служител е задържан в момента на приемане на подкупа и е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на наблюдаващия прокурор граничният полицай ще остане в килия за срок до 72 часа, след което Окръжната прокуратура в Благоевград ще внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

За извършеното от обвиняемия престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от права - да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност, пише dir.bg.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай