Грандиозен обир разтърси Банско. Кого ограбиха

Полицията на крак в търсене на крадците, ограбили 350 000 лв, злато и ценности от механа "Воденицата"

Грандиозен обир разтърси Банско. Кого ограбиха | StandartNews.com

Полицията в Банско е на крак в търсене на професионалистите, ограбили снощи, навръх 8-ми март, механа "Воденицата", собственост на бизнесмена Лазар Дурчов. 350 000 лева, злато и семейни ценности изчезнали за броени минути, като крадците проникнали през балконска врата на етажите над механата и много бързо и майсторски взели парите, съобщават източници от разследването, цитирани от Struma.com.

Парите били скътани в специален тайник, но професионалистите явно имали информация за точното им местонахождение и се насочили именно натам. Минути след кражбата собственикът Лазар Дурчов се качил и установил липсата. Слязъл в механата, където имало празнуващи и съобщил на близките си. Съпругата му буквално колабирала при вестта.

Незабавно на място пристигнали полицаи, които направили оглед. Според коментарите на приближени до Дурчов, кражбата е дело на абсолютни професионалисти, почеркът е познат на полицаите, които имат надежда, че ще бъдат намерени. Става въпрос за група, която не е местна. Крадците взели 350 000 лева, но оставили около 4 хиляди, вероятно от "суеверие" или съжаление към собствениците, коментират още източниците от разследването.

Това е най-големият обир ставал на територията на Пиринско. В случая се касае за предателство, някой е изнесъл информацията за местонахождението на парите и тайника. Има улики, които дават надежда, че наглият обир ще бъде разкрит. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай