Петък,

ГДБОП задържа 10 българи за педофилия

114
ГДБОП задържа 10 българи за педофилия
A
A
A

Служители на специализираният отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП задържаха 10 български граждани, злоупотребявали с деца онлайн, информираха от пресцентъра на МВР.

Задържаните на територията на цялата страна през месец април и май тази година педофили оказвали продължителен тормоз и арогантно сексуално изнудване и тормоз спрямо своите малолетни жертви /български деца от 7-12 г./, допълват от ведомството.

От жилищата на арестуваните са иззети електронни веществени доказателства, документиращи престъпната им дейност, както и огромни количества видео - и снимков материал с насилствени сцени над деца. Сред част от файловете били налични и такива, в които възрастта на сексуално малтретираните жертви била под 3 години.

От началото на годината при противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца са установени и задържани 25 мъже. Те са извършвали основно онлайн контакти с деца чрез социалната мрежа Фейсбук. Възползвайки се от детската наивност и доверчивост ги изнудвали за срещи на живо. Задържаните от началото на годината са на възраст от 22 до 45 години, за престъпние им деяния е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 години.

От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на предстоящата лятна ваканция.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com