Драмата нараства! Ето отровната заплаха към Радостин Василев

Думите, с които го е атакувал Кирил Петков

Драмата нараства! Ето отровната заплаха към Радостин Василев | StandartNews.com

Излязоха драматични разкрития за заплахите към Радостин Василев, за които беше сезирана и прокуратурата. Ето за какво става въпрос.

Според източници от разследването Кирил Петков заплашил Радостин Василев да не провежда скандалната си пресконференция, на която изнесе потресаващи записи от разговорите на съпартийците си.

Заплахата е била отправена в сряда вечерта, 25 май. 

Петков е бил бесен от факта, че бившият му министър на младежта и спорта е готов да огласи скандалните им разговори публично и се е опитал да го накара да млъкне. 

"Не го прави, това ще е най-голямата ти грешка!

Ти приключваш, човече, свършен си! Нямаш представа какъв е залога тук, не си играй! Опасно е за теб!", казва Кирил Петков на Василев по време на срещата им, пише Епицентър.бг. 

Вчера Софийска районна прокуратура разпространи съобщение, че се е самосезирала във връзка с информация, разпространена в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъпление по чл. 143, ал. 1 от НК спрямо депутат от 49-ото Народно събрание.

Още на следващия ден Василев алармира, че се притеснява да не му се случи нещо и настоява за охрана, която и получава.

Именно заради тази заплаха Кирил Петков е бил призован на разпит в Софийска районна прокуратура вчера от 11 часа. Бившият премиер обаче не се е явил пред магистратите, тъй като в момента се намира във Виена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай