Червен кмет на съд за застреляни кучета

Димитър Алексиев гръмнал домашни кокер шпаньол и хъски вместо бездомен пес

Червен кмет на съд за застреляни кучета | StandartNews.com

 Избраният с листата на БСП кмет на търговищкото село Ловец Димитър Алексиев отива на съд заради застреляните от него две домашни кучета. 64-годишният управник гръмна кокер шпаньол и  хъски в сеседното село  Васил Левски на 4 януари. Алексиев стрелял със законно притежавано ловно оръжие - пушка "Восток Биатлон 4", калибър 5,6 мм. 

 

Снимка: Facebook

 

От прокуратурата заявиха, че предстои да бъде повдигнато обвинение на кмета, но се чакат резултатите от някои назначени в хода на разследването експертизи, включително и от аутопсията на убитото куче. Ако бъде признат за виновен, Алексиев може да получи присъда до 3 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева.

 

Снимка: Facebook

 

В село Васил Левски разказват, че кметът на Ловец, който от скоро станал авджия, бил извикан от кравари в тяхното село, с които се познавал, за да ги отърве от бездомна кучка, която често раждала безпризорни малки и това създавало проблеми. Той се отзовал, но след като не открил нарочената за жертва, по неясни причини насочил пушката си към кокера и хъските. Нямало как да се е объркал, защото разстрелът станал по светло. Животните са домашните любимци на съпругата на животновъда.

Въпреки че краварите твърдели, че няма да търсят отговорност от стрелеца и не са подавали жалба, институциите в Търговище са се самосезирали по случая, след като той нашумя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай