Чанта "изплю" 1,3 кг златни бижута на Кап Андреево

Златните изделия са намерени в кола с швейцарска регистрация, влизаща от турция

Чанта "изплю" 1,3 кг златни бижута на Кап Андреево | StandartNews.com

Почти 1,3 кг златни бижута на стойност над 90 000 лева откриха при съвместна проверка на лек автомобил митнически служители на ГКПП "Капитан Андреево" и гранични полицаи, съобщиха от Агенцията "Митници". Златните изделия са намерени в кола с швейцарска регистрация, влизаща в страната от Турция.

В автомобила пътували съпрузи с двамата си синове, швейцарски граждани, и техен близък - турски гражданин. Превозното средство е селектирано за щателна проверка, при която митническите служители откриват дамска текстилна чанта, пълна с медикаменти в различни опаковки.

В част от опаковките вместо лекарства са открити, увити в салфетки, златните изделия. Всичките те са от 22-каратово злато и са на стойност 96 720 лева. При проверката е установено, че чантата е собственост на съпругата. Бижутата са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата, допълниха от митницата.

От началото на годината митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай