Бум на кражби на агнета преди празниците

Бум на кражби на агнета преди празниците | StandartNews.com

Сливен. Бум на кражби на агнета и ярета преди Великден и Гергьовден отчетоха полицаите в Сливен.

17 агънца са задигнати от стадото на 60-годишен мъж в село Горно Александрово. Кражбата е станала през почивните дни в местността "Табите" край селото. Щетата е за около 1200 лева.

Ден по-късно полицаите разкриват извършителя - 26-годишен криминално проявен мъж от същото село. Той върнал част от откраднатите животни, но друга част продал.

В новозагорското село Бял кладенец през почивните дни са откраднати две агнета на 78-годишен мъж. Пенсионер на 77 години от същото село остана без 4 агнета, казаха от полицията в Сливен. И в двата случая апашите все още се издирват.

От ОДП-Ямбол излязоха със специално обръщение за внимание на стопаните преди Великден и Гергьовден. Регистрират се сигнали за измами, извършвани при покупко-продажба на животни и кражба на селскостопански животни. Препоръчваме на стопаните да бъдат внимателни и предпазливи при контакти с търговци, се казва в обръщението на полицията. Дават се и конкретни съвети как производителите да не станат жертва на измами от мними купувачи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай