Вторник,

Живка Димитрова е работела за „Ндрангета“

От: Стандарт -
216
Живка Димитрова е работела за „Ндрангета“
A
A
A

Опитният разследващ журналист от „Кориера дела Сера” Карло Макри казва, че най-големите мафиотски италиански групи имат влияние в голяма част от Европа чрез масонските ложи. Имат връзки с масонството – шотландското, английското… Един от ключовите мафиоти в „Ндрангета” Луиджи Манкузо е връзката им с един от неофициалните клонове на масонството. Той е седял на една маса с „важните” – и на политическо, и на масонско ниво”, разказва Макри.

Клонът на мафиотите Луиджи Манкузо и Никола Бонавота е тясно свързан и с един от бившите депутати от партията на Силвио Берлускони – Джанкарло Пители, който също е сред арестуваните в четвъртък при мащабната операция на италианските антимафия служби РОС - „Възраждане”. Пители е член на една от международните масонски ложи – „Гранде Ориенте”. Тя действа в Италия, но има свои клонове по целия свят, включително и в България. Сред арестуваните от властите в Италия са и други от най-влиятелните политици и успешни бизнесмени на Апенините - почти целият политически елит на Калабрия и дори началникът на регионалния отдел на полицията. Според разследващите мафията е имала свои хора в 11 от 20-е италиански области.

Една от най-големите медии в Италия - „Соле Вентикуатро Оре” - пише за арестуваните в Италия, Швейцария и Германия, но обръща и специално внимание на далечна България. За Живка Димитрова е ясно, че е била сред близките партньори на един от лидерите на „Ндрангета” Никола Бонавота. „Знам, че Бонавота e много важен клон на мафията, започнал от Сан Грегорио ди Бона, който е участвал в спор за власт с фамилия Манкузо. Трудно ми е обаче да кажа каква е била връзката между тази жена и Бонавота, защото все още разглеждаме италианските участници в схемата.”, каза журналистът Карло Макри.

Връзката със страната ни обаче е дългогодишна, защото мафиотите от областта Вибо Валенсия, където е и местността Сант Онофрио, често наемат убийци от България и Румъния, разказва още за схемата дългогодишният журналист Макри - „При арест обаче наетите убийци често започват да сътрудничат и с полицията”.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com