Българка източила милиони от немци! Идва огромен проблем

Германия иска моментален арест за варненката

Българка източила милиони от немци! Идва огромен проблем | StandartNews.com

Голям проблем за българка, свързан с германските закони.

Германия поиска арест на варненка, задигнала 2,3 млн. евро. 34-годишната Вероника Й. и други агенти на колцентър във Варна под фалшива самоличност се представяли на многобройни клиенти в Германия, че работят за няколко онлайн платформи за финансово инвестиране. Така ги подвеждали да инвестират значителни суми в различни финансови инструменти. Чрез обажданията, извършени лично от Вероника, са реализирани общо 112 вноски на обща стойност 2,3млн. евро.

Делото по искането за екстрадиция на Вероника ще бъде гледано на 24 юли, а дотогава Варненският окръжен съд й наложи мярка за неотклонение „подписка“. Според съда няма риск жената да се укрие или да извърши престъпление, тъй като има постоянен адрес, на който живее с малкото си дете и баща му. Вероника е с висше образование и чисто съдебно минало. 

Според Наказателния кодекс на Германия максималният размер на предвиденото наказание за престъпленията, в които е обвинена българката, е 15 години затвор. Деянията, за които е разследвана Вероника, са наказуеми и по българското законодателство, предаде Дарик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай