Българин в Румъния хванат с микробус, тъпкан с допинг

Не знаел какво има в кутиите

Българин в Румъния хванат с микробус, тъпкан с допинг | StandartNews.com

Шофьорът заявил, че е служител на българска куриерска фирма

Полицаи на граничния пункт Калафат са открили 4 500 таблетки и 2 625 ампули с високорискови допингови вещества в микробус, управляван от български гражданин, който превозвал различни стоки от България към Унгария, съобщава агенция Аджерпрес.

На базата на анализ на риска румънските гранични полицаи предприели щателен контрол на превозното средство и открили в товарното отделение на микробуса две кутии с 4 500 таблетки и 2 625 ампули с активни вещества тестостерон, тренболон, соматропин и кленбутенол, които са в списъка на високорисковите допингови вещества, съобщи Териториалната служба на румънската гранична полиция в окръг Долж.

Българският шофьор заявил, че е служител на българска куриерска фирма и не е знаел какво съдържат кутиите. Граничните полицаи са сезирали митническата служба, която е задържала цялото количество фармацевтични продукти на стойност 108 250 леи (44 714 лв.). Българският гражданин е глобен въз основа на закон за превенция и борба с незаконния трафик на високорискови допингови вещества, информира Аджерпрес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай