Банков охранител счупи ръката на клиент

Причината е, че мъжът бил с медицинска маска на лицето

Банков охранител счупи ръката на клиент | StandartNews.com

За агресия срещу онкоболен мъж в центъра на Сливен, съобщи bTV. Oхранител в банка счупи ръката на клиент, защото се опитал да влезе в офиса с медицинска маска.

Пострадалият е опериран по спешност, което е отложило насрочена му животоспасяваща трансплантация на стволови клетки.

Охранителят е уволнен, а от охранителната фирма отказаха коментар.

57-годишният Валентин Димитров се опитал да влезе в офиса, за да плати такса от 4 лв., но бил спрян на входа заради медицинската маска, която носи. Опитал да обясни, че е тежко болен и тя го пази от инфекции, но охранителят първо го избутал навън, после решил да му сложи белезници, при което така му извил ръцете, че счупил едната.

"Заграждат външната врата и аз оставам навън, казвам: "Хора, имам работа. Трябва да си свърша работата в банката, защото ми предстои лечение. Може би една година няма да мога да излизам от стая. Единият от гардовете дойде до мен, изправи се както правят боксьорите преди мач - нос до нос, лице в лице, и в този момент усещам гадната болка на счупената ръка, защото той ми хваща ръката и я извива", разказа Димитров.

От болката мъжът пада пред банката и остава там до идването на линейката.

"Лежеше на земята и викаше, че много го боли ръката. Мъчиха се полицаите да го вдигнат, но неуспешно. Охранителите стояха там отгоре, имаше 2-3 жени и си говореха", разказаха очевидци.

Другият охранител оправдава колегата си с думите: "Присъствах, но господинът не залитна. Просто каза: "Ръката ми!" и легна. Той се отпусна сам - това видях аз".

В отговор от банката казаха за bTV, че не носят отговорност за инцидента, в който не са замесени техни служители. Въпреки това осъждат агресията и ще помогнат за лечението на клиента си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай