Банда с калашници сви 400 бона от мола (ОБЗОР)

Банда с калашници сви 400 бона от мола (ОБЗОР) | StandartNews.com

Над 400 000 лева успяха да откраднат четирима въоръжени мъже от столичния мол на бул. "Цариградско шосе". Криминалният екшън се разигра посред бял ден малко след 10.30 часа. Маскираните нападатели засекли с колата си инкасо автомобила на фирма "ВИП секюрити" в подземния паркинг на ниво -2 в мола. Единият открил огън по бронираната кола на гардовете, но няма пострадали. Куршумите са били предназначени само за сплашване, обясниха разследващите. При вида на автомат "Калашников" охранителите изобщо не се съпротивлявали. Единият от тях е нападнат в гръб и е повален по очи на земята. Тъкмо от него са взели чувала с парите - над 200 000 евро, след което са избягали за не повече от 60 секунди. Другите гардове са открили огън с пушка помпа и са успели да спукат гумата на колата на нападателите. Въпреки това бандитите са успели да избягат.

Колата "Шкода Фелиция", която са използвали, е крадена. Тя е открита малко по-късно изоставена. Според разследващите обирджиите са били чакани от друг автомобил, в който са се прехвърлили. От МВР предприеха заградителни действия из цяла София. Главно се проверяваха автомобилите, напускащи столицата в посока изток.

"Първоначалната ни оценка за инцидента е че, престъплението е извършено с особена наглост поради факта, че се случва на място, което е наситено с камери, и е особено опасно, тъй като е използвано сериозно оръжие - автомати "Калашников", се казва в официално съобщение на "ВИП секюрити". От охранителната фирма казват още, че се грижат за сигурността в целия търговски център, в който има монтирани близо 200 видеокамери.

"Благодарение на това вече сме предоставили детайлна информация за автомобила на нападателите на разследващите органи и всички допълнителни данни във връзка с разследването на инцидента. Инкасовият екип е действал в пълно съответствие с вътрешните правила и процедури на компанията и е предприел най-добрите възможни мерки за ограничаване на щетите и избягването на човешки жертви. Всички членове на екипа са без поражения въпреки произведената престрелка", твърди фирмата. Компанията казва, че към момента на инцидента служител от екипа е задействал паникбутона, като на сигнала са реагирали 3 мобилни патрула, но цялата ситуация се е разиграла в рамките на секунди. Открадната е само една пратка на клиент на охранителната фирма, всички останали са невредими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай