Арестуваха телефонни измамници

Арестуваха телефонни измамници | StandartNews.com

Велико Търново. Организирана група от телефонни измамници задържаха криминалисти от ОДМВР Велико Търново в съвместна полицейска операция със служители от ОДМВР Пловдив и Главна Дирекция „Национална полиция“.

Около 20,00 часа в сряда на разклона за павликенското село Михалци полицейските екипи спирели товарен автомобил Форд транзит с великотърновска регистрация, управляван от Е.Ц. на 32 години от с. Стамболово. В колата бил и  П.Х. на 31 години от  Горна Оряховица. Двамата извършили същият ден две измами в София по схемата „Пострадал роднина от ПТП“.

Е.Ц. по прякор „Енгин“, е осъждан условно за противозаконно отнемане на МПС, а П.Х., известен като „Калчо“ е осъждан условно за извършена взломна кражба, има и ефективна присъда “Лишаване от свобода“ за причинена смърт по непредпазливост при ПТП.  През 2007г. е регистриран от Транспортна полиция Горна Оряховица за измама.

Съучастникът им П.П. на 30 години от гр. Горна Оряховица, известен с прякора „Динито“, е регистриран през 2000 г. в РУП Павликени за грабеж. Последният е обявен за издирване. Установено е, че по-рано през същия ден на територията на 04-то РУП при СДВР са извършени две телефонни измами – възрастна жена на 73 години предала на подставено лице в гр. София сумата от 700 щатски долара, а 82-годишна столичанка е измамена с 2500 лева. издирване.  Тримата измамници провеждали телефонните разговори с жертвите си от района на павликенското село Стамболово.

Задържани са и двама души "мулета", които трябвало да пренасят парите взети от жертвите. Всички задържани лица съдействат на полицейските органи. С тях се извършват процесуално-следствени действия. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на групата продължава.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай