Антикорупционният фонд в действие. Какво иззеха от имоти на Пепи Еврото

Това е станало по време на претърсване миналата година

Антикорупционният фонд в действие. Какво иззеха от имоти на Пепи Еврото | StandartNews.com

Два компютъра, един мобилен телефон, напечатани и ръчно изписани документи, както и различни носители - компактдискове, лентови носители, касети с ленти, дори една дискета, са били иззети от имоти на Петьо Петров-Еврото, съобщават от „Антикорупционния фонд“.

Това е станало по време на претърсване на 30 май 2023 година. „Съдържанието на всички информационни носители е неизвестно“.

„Тези веществени доказателства, заедно със събраните при другите действия по разследването, са изпратени на 09.06.2023 г. от СРП на Върховния касационен съд (ВКС). Там по новоприетия механизъм за независимо разследване на главния прокурор и неговите заместници трябва да се администрират сигналите срещу тях, като се препратят към специалния прокурор по разследването на високопоставените ръководители на прокуратурата. Докато се чака назначаването на такъв обаче и след като разследването на СРП е прието от СГП по компетентност (тъй като касае и други магистрати), прокурорът Йордан Петров от СГП изисква и получава тези веществени доказателства от заместник-председателя на ВКС. Така във фактическата власт на СГП попадат множество веществени доказателства с неизвестно съдържание, които потенциално биха могли да касаят редица административни ръководители в прокуратурата, в това число и такива на самата СГП“, допълват от неправителствената организация.

„Какво всъщност е имало на тези информационни носители, иззети от имотите на Еврото в България и Гърция? Едва ли някога ще научим, предвид начина на администрирането им по настоящия казус и множеството публично известни данни за това какво се е случвало назад в годините с веществени доказателства по знакови дела“, коментира журналистът Николай Стайков от АКФ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Йокин
преди 1 месец

Ми защо го ПУБЛИКУВАТЕ,ТОГАВА???

Откажи