Кои са най-честите симптоми на рака?

Лекар дава отговор на въпроса

Кои са най-честите симптоми на рака? | StandartNews.com

Знаем, че ракът е едно от най-коварните заболявания. Хората не обръщат внимание на симптомите дълго време. Друг път пък признаците на болестта се бъркат с други проблеми. Лекар дава отговор кои са най-честите симптоми, на които да обърнем внимание, пише Блиц.

Онкологът Иван Карасев каза, че три симптома едновременно често показват прогресиращ рак. Лошото е, че те са маскирани като друго заболяване и обикновените лекарства няма да помогнат.

"Триадата на рака", смята лекарят, в началото е по-скоро като настинка - човек дълго време изпитва обща слабост и липса на сила, често го боли гърлото и телесната му температура се повишава.

При раковата триада обаче конвенционалните лечения – лекарства за болки в гърлото, за понижаване на температурата – изобщо не помагат. И тук трябва да се консултирате с лекар възможно най-скоро.

„В миналото хората всъщност са били по-здрави. Защо? Физическа дейност имаше много. Освен това диетата включваше много зеленчуци (пресни, мариновани, варени), които растяха в собствената им градина.

Основата на храната беше овесена каша и боб, но имаше малко месо“, добави специалистът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай