Събота,

Въведоха вечерен час за ученици в града с най-много заразени

От: Стандарт -
743
Въведоха вечерен час за ученици в града с най-много заразени
A
A
A

От днес в област Благоевград влизат в сила нови ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса. С решение на Областния кризисен щаб в областта всички ученици от 5-и до 12-и клас ще преминат за седмица в онлайн обучение, съобщава БНТ.

Лицата под 18-годишна възраст няма да могат да излизат навън или да посещават обществени места след 20 ч. без възрастен придружител.

"След като се създаде организацията, учениците пристигат в училище и влизат в стаите, в които се организира тестването, това най-често са класните стаи.Тестването се извърша от педагогическия и непедагогическия персонал, и със съдействието на родителите. Тестването за учениците еднократно в седмицата, това е първия учебен ден от седмицата, обясни в "Денят започва" Методи Попов - началник отдел "Организационно-методическа дейност и контрол" към РУО-Благоевград.

"Ако ученик излезе с положителна проба, уведомяват се родителите, които взимат ученика и следва да се извърши повторно тестване в лабораторни условия. До момента, в който не се потвърди положителната проба, учениците остават и се обучават присъствено. Ако се потвърди положителна проба, паралелката се карантинира", разясни още Методи Попов.

Той обяви, че препоръката на РУО-Благоевград е дори учителите, които имат ваксина или зелен сертификат, да се тестват два пъти седмично.От днес детските градини и ясли в община Разлог остават затворени.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com