Четвъртък,

В Шанхай става страшно. Пуснаха куче робот по улиците

От: Стандарт -
1606
В Шанхай става страшно. Пуснаха куче робот по улиците
A
A
A

Новите случаи на Ковид-19 в Шанхай доведоха до пълен локдаун на китайския мегаполис. Куче-робот се движи по улиците на града и призовава хората да не излизат навън.

Разпространените в интернет кадри показват малък четирикрак робот, който издава инструкции чрез мегафон, закачен на гърба му.

Кучетата-роботи не са единствените машини, които патрулират по улиците в Шанхай. Съобщава се за широка употреба на дронове с високоговорители и камери, пише The ​​Times.

Според Ройтерс на жителите дори не е позволено да напускат домовете си, за да изнесат боклука си, цитира dir.bg.

Локдаунът, наложен в Шанхай заради КОВИД-19, бе удължен за неопределено време, предаде ДПА, като се позова на властите в китайския мегаполис с население от 26 милиона души.

Те ще изчакат резултатите от проведеното вчера в града масово тестване, преди да решат какви следващи мерки да предприемат с цел овладяване на епидемичния взрив. Междувременно хората, които дадат положителен резултат за коронавирус, биват настанявани в големи карантинни центрове.

Първоначално бе предвидено въведените в петък локдауни по места в западни райони на Шанхай да бъдат отменени днес. Властите обаче казаха на местните жители да си стоят вкъщи.

Днес китайската Национална здравна комисия съобщи за повече от 16 000 нови случая на коронавирус - най-много за последните две години. Над 15 хиляди от тях са безсимптомни, предаде БТА.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com