Четвъртък,

Учителка с ковид: Ако нямаш познат лекар - загиваш

От: Стандарт -
664
Учителка с ковид: Ако нямаш познат лекар - загиваш
A
A
A

Геноцид е 14 дни човек да няма достъп до жива медицина, заяви учителка от Русе, която преболедува Covid-19 в режим на домашно лечение, преди карантината да бъде намалена на 10 дни наскоро.

Преподавателката има придружаващо заболяване астма. Разказва, че през целия цикъл на лечение единствено личната й лекарка е била постоянно на линия, за да я консултира, съобщи БНР.

"Викам линейка. Линейката идва, играе роля на такси, закарват те там, снимат те. Брои се за преглед това нещо. Гледат ти снимката", каза още жената.

"Това е безумие да не може някой да дойде при теб. Ти не си в болницата, защото няма място. Има много по-зле от теб. В такава ситуация, ако нямаш познат лекар, загиваш... 14 дена нямаш право нищо да правиш, но и никой не може да дойде при теб. Някой трябва да те прегледа на живо, не може 14 дни само по телефона", категорична бе русенската учителка.

В началото симптомите били "втрисане, температура, страшна болка в главата - 8-9 дена, сухота в носа, не ти стига въздух", непознати болки в гърлото.

"И това не се повлияваше от никакви лекарства", каза още жената.

Спасявали я само горещи душове.

"Нямаш сили дори чай да си свариш", допълни учителката.

Тя получавала и астматични пристъпи. Наложило се да стигне до местния ТУБ диспансер.

 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com