София остава без "зелени коридори"

Във ВМА, Пирогов и Св. Анна ще имунизират само членове на СИК

София остава без "зелени коридори" | StandartNews.com

Ваксинацията срещу Covid-19 в "зелените коридори" продължи и днес, но в голяма част от столичните болници количествата от препаратите за свободен достъп на желаещи вече са изчерпани, предава БНР. До получаване на нови дози "зелените коридори" временно са преустановени във Военномедицинска академия, болница „Св. Анна“, а в „Пирогов“ ще имунизират само членовете на секционни избирателни комисии и всички, на които трябва да се постави втора доза ваксина.

Към този момент "зелен коридор" все още е отворен в Александровска болница, но ще работи днес до 17:30 часа, поради изчерпване на количествата ваксини, съобщиха от лечебното заведение.

Утре кабинетът няма да работи. В четвъртък, при доставка на ново количество ваксини, пунктът ще възобнови дейността си.

В болница "Свети Иван Рилски" 250-те ваксини се изчерпаха за четири часа. Преди да свършат в лечебното заведение приоритетно се имунизираха хората над 65-годишна възраст. Дълга опашка от чакащи се изви пред болницата още в ранни зори. И там с приоритет се имунизират хората от трета и четвърта фаза на ваксинационния план.

От днес започна ваксинирането на членовете на районните и секционните избирателни комисии, съобщи директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

По думите му след 15 март, когато представителите на РИК и СИК получат първа доза ваксина, се очаква отново да бъдат отворени "зелените коридори" за имунизация:

„Идеята е максимално бързо - до 10 март, всички, които желаят от избирателните комисии бъдат ваксинирани с първа доза на „Пфайзер/Бионтек“, защото след 21 дена ще бъде поставена след това втората доза и реално те за четвърти април ще бъдат абсолютно покрити с две дози ваксина.

И мисля, че хората разбраха, че просто ще изчакат до 15 март - в момента, в който премине първата фаза на ваксинация на комисиите, тогава предполагам пак ще се отворят и „зелените коридори“.

Мобилен екип за ваксинация от болница „Св. Анна“ днес е в софийското с. Габер за имунизиране на желаещите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай