Родители бойкотират онлайн часовете

Ултиматумът до властта изтича утре, после нямало да влизат в часовете

Родители бойкотират онлайн часовете | StandartNews.com

Ние не харесваме всичко, свързано с дистанционното обучение. Искаме един нормален учебен процес. Независимо от ситуацията, това е в ущърб на децата. Настояваме присъственото обучение да продължи”.

Това заяви в ефира на „Здравей, България” Милко Божанков от „Обединени родители”. Той добави, че пропуските в онлайн обучението не могат да бъдат наваксани и това е основен мотив за искането да се възобнови присъствето обучение за всички ученици. Със съмишленуците му са съгласни, че цифрите за заболеваемостта вървят тревожно нагоре. Според тях обаче, ако те са основен ориентир при взимането на решенията, не би трябвало да работят и заведенията.

Може да се направи компромис за седмица-две, но ние правим компромиси вече цяла година, подчерта Божанов.

Той предупреди, че родители и ученици готвят бойкот. Той ще се изразява в това, че няма да се влиза в онлайн часовете. От една страна семействата били готови да откажат достъп до устройствата на по-малките деца. От друга имало разговори с ученици от горните класове, които също били готови на крайни действия.

„Няма да има масов бойкот на родителите. Това ще се случи при много малък брой деца. Няма спор, че присъственото обучение е по-добро. Но всичко това се случва в целия свят, не само у нас. Ние в България предлагаме едно от най-качествените онлайн обучение. То е с жива връзка. В много страни в Европа обучението се извършва чрез предварително записани уроци”, коментира председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен Александров.

Той добави, че около 100 учители са загубили живота си през последната година.

Александров се съгласи, че обучението от разстояние безспорно е по-трудно.

„Никога до този момент не сме имали толкова много болни педагози. Ситуацията е много сложна. Децата се заразяват и разнасят заразата. Златната среда би била децата да се редуват на две седмици – онлайн и присъствено”, заяви  той.

Ултиматумът, който протестиращите родители дадоха с писма до властта, изтича утре.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай