Последен шанс за фризьор в Гърция, затварят салоните

Заради карантината до края на месеца сергиите по пазарите на 5 метра една от друга

Последен шанс за фризьор в Гърция, затварят салоните | StandartNews.com

Последна възможност за гърците да отидат на фризьор.

Бръснарниците и салоните за красота в Гърция ще получат двудневно отлагане, но от понеделник до края на месеца те ще бъдат затворени, съобщава „Катимерини“.

По време на общата карантина в южната ни съседка, която ще продължи до 30 ноември, ще се разреши работа на хранителните магазини (супермаркети, пекарни, магазини за риба, минимаркети.). В неделя, 15 ноември, обаче те ще работят от 9:00 до 17:00 часа. Ще бъдат отворени още аптеките, бензиностанциите и бизнесите, свързани със здравни и ветеринарни услуги.

Обществените пазари ще продължат да работят с участието на 50% от действащите в тях (производители и професионални продавачи), докато сергиите трябва да са на разстояние 5 м една от друга.

Оптични магазини и магазини, продаващи слухови апарати ще работят само след телефонно обаждане до спешен телефон, който ще бъде даден от търговците.

На магазини, продаващи телекомуникационно оборудване, ще им бъде разрешена електронна търговия или услуги за телефонна търговия с доставка до дома. Теще могат да извършват и услуги за плащане на сметки, подновяване на баланса, ремонт и подмяна на мобилни устройства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай