Вторник,

Китайският посланик с формула срещу К-19

От: Мартина Суботинова -
116
Китайският посланик с формула срещу К-19
A
A
A

ФОТО: Канал 3

Ранно откриване, ранно докладване, ранна изолация и ранно лечение. Това е формулата на Китай за борба с коронавируса, стана ясно от интервюто на Н.пр. Дун Сяодзюн, посланик на Китай в България, в предаването „Беновска пита” по Канал 3. Преводът се осъществяваше с помощта на Ма Ци, аташе в посолството.

Китай взе ефективни и енергични мерки за справяне с COVID-19. След избухването на епидемията Китай реагира много бързо и постави хората на първо място, организира голям брой медицински персонал и осигури медикаменти, заяви дипломатът. И допълни: "Работим за защитата на обикновените хора, спазваме строги мерки против COVID. Китайците оказаха огромна солидарност при овладяването на пандемията.".

"Първо изградихме система за ефективно командване, местните власти поемат своите отговорности и да си сътрудничат на централната власт. Изградихме система за защита на всички граждани", заяви още посланикът.

"Лечението в Китай е безплатно. Осигуряваме безопасността на медицинския персонал. Публикуваме навреме информация за епидемията", допълни още той.

"Китай постоянно се отваря към света. Докато всички държави са обединени, можем да се справим с всички предизвикателства. Отварянето на Китай към света няма да се промени заради действия на други държави", категоричен бе Н.пр. Дун Сяодзюн.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com