Събота,

Китайският посланик с формула срещу К-19

От: Мартина Суботинова -
Китайският посланик с формула срещу К-19
A
A
A

ФОТО: Канал 3

Ранно откриване, ранно докладване, ранна изолация и ранно лечение. Това е формулата на Китай за борба с коронавируса, стана ясно от интервюто на Н.пр. Дун Сяодзюн, посланик на Китай в България, в предаването „Беновска пита” по Канал 3. Преводът се осъществяваше с помощта на Ма Ци, аташе в посолството.

Китай взе ефективни и енергични мерки за справяне с COVID-19. След избухването на епидемията Китай реагира много бързо и постави хората на първо място, организира голям брой медицински персонал и осигури медикаменти, заяви дипломатът. И допълни: "Работим за защитата на обикновените хора, спазваме строги мерки против COVID. Китайците оказаха огромна солидарност при овладяването на пандемията.".

"Първо изградихме система за ефективно командване, местните власти поемат своите отговорности и да си сътрудничат на централната власт. Изградихме система за защита на всички граждани", заяви още посланикът.

"Лечението в Китай е безплатно. Осигуряваме безопасността на медицинския персонал. Публикуваме навреме информация за епидемията", допълни още той.

"Китай постоянно се отваря към света. Докато всички държави са обединени, можем да се справим с всички предизвикателства. Отварянето на Китай към света няма да се промени заради действия на други държави", категоричен бе Н.пр. Дун Сяодзюн.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички