Почна се! Ето къде в Европа са под пълна карантина

Страните и регионите в Европа засилват ограниченията за коронавирус

Почна се! Ето къде в Европа са под пълна карантина | StandartNews.com

Ирландия обяви ограничения за коронавирус от ниво 5 в цялата страна в продължение на шест седмици.

Последните европейски мерки дойдоха, когато Световната здравна организация обвини за нарастването на случаите в северното полукълбо неуспеха на страните да карантинират заразените хора правилно.

В телевизионно обръщение в понеделник ирландският премиер Майкъл Мартин обяви въвеждането на най-тежките ограничения от ниво 5, за да се спре увеличаването на инфекциите с COVID-19 в страната.

Училищата и строителният сектор ще останат отворени, а кръчмите и ресторантите ще могат да обслужват само с храна за вкъщи.

Магазините и фризьорските салони ще трябва да бъдат затворени, а хората ще бъдат допуснати само за бягане и фитнес до 5 километра извън домовете си.

"Моля всички да приемат тази заплаха сериозно", каза Мартин, добавяйки, че правителството не може да се бори само с вируса.

Ограниченията за пътуване, които ще влязат в сила от полунощ в сряда, са едни от най-трудните в Европа и Мартин заяви, че са необходими, тъй като „доказателствата за потенциално тежка ситуация, възникнала през следващите седмици, вече са твърде много“.

"Трябва да постоянстваме и да бъдем упорити", каза премиерът. "Ще потиснем този вирус и ще излезем от тези ограничения на 1 декември", добави той.

Страните и регионите в Европа засилват ограниченията за коронавирус на фона на нарастването на нови инфекции, като Уелс налага карантина от 14 дни, а Белгия затваря барове и ресторанти в продължение на месец, тъй като властите там предупреждават за възможно „цунами“ на нови случаи на COVID-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай