Нови жертви: Ковид погуби лекар и учител

Д-р Никола Пенчев от Пазарджик и 59-годишен преподавател от Рудозем са сред починалите

Нови жертви: Ковид погуби лекар и учител | StandartNews.com

COVID-19 погуби лекар и учител. 

Дългогодишният управител на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания-Пазарджик д-р Никола Пенчев загуби битката с вируса.

Д-р Пенчев бе диагностициран с коронавирус на 26 октомври и след влошаване на състоянието му бе хоспитализиран в Ковид реанимация на МБАЛ-Пазарджик, а след това преместен в пловдивска болница, където продължи битката за неговия живот, но безуспешно.

Д-р Никола Пенчев беше изключителен лекар, политик и общественик. Той е бивш председател на Общинския съвет в града. Заслугите му са както по отношение на професионалната му, така и по отношение на работата му в обществената сфера.

Ръководството на МБАЛ-Пазарджик изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на д-р Пенчев, както и на колегите му от Белодробната болница в Пазарджик. Напусна ни един много добър специалист и човек.

59-годишен учител от община Рудозем, позитивен на коронавируса, е починал в МБАЛ-Мадан. Педагогът е един от новорегистрираните случаи на 17 заразени в Смолянска област. Заразата се е оказала фатална и за 75-годишен мъж от Златоград, който е бил настанен в МБАЛ-Смолян.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай