Лондон с план за вдигане на карантината

Червена светлина на Острова за хората над 70 г., на които няма да се разрешава да излизат от домовете си до изработването на ваксина

Лондон с план за вдигане на карантината | StandartNews.com

Правителството в Лондон подготвя план за постепенно намаляване на ограничителните мерки, въпреки че разпространението на заразата с коронавирус във Великобритания продължава да бъде много сериозно. Преди няколко дни карантината в страната бе удължена с още три седмици, но на 11 май се планира да бъдат отворени училищата. В тях заниманията ще се редуват, за да няма големи струпвания. Ще се отворят някои магазини за стоки, които не са първа необходимост - за дрехи и градински центрове. Транспортът ще заработи на пълни обороти, но хората, които го ползват, задължително ще трябва да носят маски, пише TrafficNews.

Вторият етап на отпускане на мерките e от 25 май r предвижда работниците да могат масово да тръгнат на работа. Отварянето на баровете и ресторантите също трябва да се случи тогава при строги рестрикции и осгурена дистанция между клиентите. Чак в средата на юни ще бъде вдигната забраната за футболни мачове и спортни събития. Клубовете в Премиър лийг изявиха желание да започнат тренировки на 18 май, а на 8 юни да бъде подновен прекъснатият шампионат. Властите обаче са категорични, че няма да правят компромиси с футбола. Червена светлина засега имат хората над 70 години, на които няма да се разрешава да излизат от домовете си до изработването на ваксина. Което ще рече - поне до края на годината. Според последните данни от снощиq заразените с коронавирус в цяла Великобритания са 114 217, починалите са 15 464, което нарежда страната на 4-то място в Европа по смъртност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай