Вторник,

Как да избегнем усложнения при ковид

От: Стандарт -
114
Как да избегнем усложнения при ковид
A
A
A

Подсилването на кръвоносната система може да намали риска от усложнения при пациенти, засегнати от коронавируса. Това е наблюдението на д-р Ива Мирчанова - общопрактикуващ лекар в София, която е диагностицирала над 70 пациенти с Covid-19, предаде БНР.

При част от тях тя прилага медикаменти, укрепващи кръвоносната система, а наблюденията ѝ са, че това значително намалява усложненията от заболяването.

Д-р Ива Мирчанова завършва медицина преди 27 години. Работила е в „Бърза помощ“, приемно спешно  отделение и във ВМА. От 2000 г. е общопрактикуващ лекар. В момента има около 1500 пациенти.

Преди две седмици, след поредния усложнен пациент с Covid-19, сменя терапията, като вкарва медикаменти, укрепващи кръвоносната система.

„Тази инфекция най-вече въздейства върху малките съдчета на кръвоносната система и прави там запушвания. И затова реших да сменя тактиката и да давам още в началото неща, които подобряват състоянието на вътрешния слой на кръвоносните съдове. И забелязах, че нещата вече са под контрол. Хората ми не правят усложнения“, казва тя.

Доктор Мирчанова търси причината за подобрението на пациентите и установява:

„Не е идеята да се стеснява кръвта, а да се подобри състоянието на ендотела на съдовете и по този начин се пречи на тази вътресъдова коагулация, която се получава“.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com