Сряда,

Как да избегнем усложнения при ковид

От: Стандарт -
Как да избегнем усложнения при ковид
A
A
A

Подсилването на кръвоносната система може да намали риска от усложнения при пациенти, засегнати от коронавируса. Това е наблюдението на д-р Ива Мирчанова - общопрактикуващ лекар в София, която е диагностицирала над 70 пациенти с Covid-19, предаде БНР.

При част от тях тя прилага медикаменти, укрепващи кръвоносната система, а наблюденията ѝ са, че това значително намалява усложненията от заболяването.

Д-р Ива Мирчанова завършва медицина преди 27 години. Работила е в „Бърза помощ“, приемно спешно  отделение и във ВМА. От 2000 г. е общопрактикуващ лекар. В момента има около 1500 пациенти.

Преди две седмици, след поредния усложнен пациент с Covid-19, сменя терапията, като вкарва медикаменти, укрепващи кръвоносната система.

„Тази инфекция най-вече въздейства върху малките съдчета на кръвоносната система и прави там запушвания. И затова реших да сменя тактиката и да давам още в началото неща, които подобряват състоянието на вътрешния слой на кръвоносните съдове. И забелязах, че нещата вече са под контрол. Хората ми не правят усложнения“, казва тя.

Доктор Мирчанова търси причината за подобрението на пациентите и установява:

„Не е идеята да се стеснява кръвта, а да се подобри състоянието на ендотела на съдовете и по този начин се пречи на тази вътресъдова коагулация, която се получава“.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички