Истина? СЗО със сензационно разкритие

Става дума за източвика на ковид-19

Истина? СЗО със сензационно разкритие | StandartNews.com

Световната здравна организация (СЗО) е категорична, че е намерила източника на заразата с COVID-19, която подпали целия свят.

Първоизточникът е ферма за диви животни в Юнан. В доклад, който ще бъде публикуван през следващите седмици, СЗО ще обясни подробно източника на пандемията, пише livescience.

Много от фермите се намират в провинция Юнан. От там прекупвачите набавят диви животни за пазара на морски дарове Juanan в Ухан. Оттук идват първите открити случаи на Covid-19 от миналата година. 

Еколог на СЗО каза, че някои от тези диви животни са могли да бъдат заразени с вируса SARS-KOV-2 и че са взели вируса от прилепи, които са многобройни в Юнан.

СЗО ще публикува подробен доклад за своите констатации през следващите седмици. Мисията започна през януари, след поредица от конспиративни теории, които се разпространиха по целия свят.

Учените са единодушни, че вирусът е циркулирал в прилепите и след това е „скочил" върху хората чрез посредници, най-вероятно чрез диви животни, продавани на пазара.

Тези ферми за диви животни са част от проект, насърчаван от китайското правителство през последните 20 години, за да помогне на хората от селските райони да избягат от бедността и недостига на храна, предава „Блиц“.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай