Интубиран свири на цигулка, за да благодари

Персоналът на отделението за интензивно лечение се събрал около стъклените врати, за да слуша и гледа изпълнението на пенсионираният маестро

Интубиран свири на цигулка, за да благодари | StandartNews.com

Пенсиониран диригент, който се бори с вируса в болница в Юта, се обърна към  музиката, за да създаде радост в интензивното отделение и да благодари за грижите, съобщава Си Ен Ен.

Интубиран и без възможност да говори, Гроувър Вилхелмсен искал да изкаже благодарността си към здравните работници в болницата "McKay-Dee" в Огдън.

70-годишният пациент използвал молив и хартия за комуникация с медицинска сестра и написал молба.

"Около средата на моята смяна той написа: "Знаеш ли, наистина искам да свиря тук, в болницата. Как мислиш, може ли съпругата ми да ми донесе цигулката и виолата?", споделя медицинската сестра Сиара Сасе.

Докато молбата изисква някакво планиране и одобрение от лекарите, Сасе най-накрая успява да изпълни желанието му. Тя остава в стаята му и го наблюдава, докато той свири църковни химни и "Тенеси валс".

"Очите ми се напълниха със сълзи. Беше невероятно, че целият персонал видя пациент да прави това, докато беше интубиран", каза Сасе.

"Въпреки че е толкова болен, той успя да направи всичко това. Виждаше се колко много означава за него. Свиренето на цигулка му помогна да успокои нервите си и го върна към момента", допълва тя.

Персоналът на отделението за интензивно лечение се събрал около затворените стъклени врати на стаята на Вилхелмсен, за да слуша и гледа изпълнението на пенсионираният маестро.

"Беше искрено шокиращо да си там, когато се зае с цигулката. Почувствах се като в сън ", казва Мат Харпър, парамедик в болницата.

Даяна, съпругата на Вилхелмсен от 47 години, заяви пред Си Ен Ен, че изобщо не е изненадана, че той е поискал музикалните си инструменти.

"Това е Гроувър", кава тя. - "Искал да свири на цигулка, за да благодари".

Семейството се заразява с вируса по едно и също време, в началото на октомври. Даяна казва, че е успяла да контролира симптомите си у дома, но вирусът е засегнал белите дробове на Гроувър.

Вилхелмсен прекарва един месец в болницата на механична вентилация, преди миналата седмица да бъде преместен в интензивно заведение за дългосрочно лечение, казва Даяна Вилхелмсен. Сега е добре, все още е интубиран, но се очаква скоро да откачат респиратора, пише Glas.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай