И Варна затяга мерките срещу коронавируса

Затварят пенсионерски клубове и спортни зали, до 10 души на сватби и кръщенета

И Варна затяга мерките срещу коронавируса | StandartNews.com

От днес се въвеждат строги мерки за борба с коронавируса и във Варна. Всички нощни заведения, дискотеки, клубове и други подобни места за развлечения на закрито на територията на Варненска област ще бъдат затворени от днес до 13 ноември включително. Решението е на областния кризисен щаб, съобщи губернаторът Стоян Пасев, цитиран от Нова ТВ.

До 10 ноември, включително, остават затворени и пенсионерските клубове.

В спортните зали, салони и площадки в учебните заведения до 10 ноември няма да се допускат външни посетители.

Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения със заболеваемост към 25 октомври над 123 души на 100 000 население до 30 ноември.

Присъстващите на сватби и кръщенета се ограничават до 10 души, но при спазване на дистанция от 1,5 метра. В заведенията за обществено хранене да се създаде организация за осигуряване на дистанция от 1,5 метра между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси и недопускане на повече от 6 души на маса.

На пазари, тържища и други сходни места трябва да се осигури дистанция от 1,5 метра между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове. Да се създаде организация за еднопосочно движение на гражданите. В театралните и киносалони остава изискването за 50% заетост, засега тя няма да се намалява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай