Тежки ограничения за неваксинирани в Гърция, искат и трета доза

Сертификатите на хората над 60 години ше важат само 6 месец

Тежки ограничения за неваксинирани в Гърция, искат и трета доза | StandartNews.com

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви налагането на допълнителни ограничения за неваксинираните, след рязък скок на новите инфекции през последните седмици.  

От понеделник се въвежда пълна карантина за неваксинирани в затворени обществени места. Само с отрицателен тест ще се допускат не само в заведенията, но и в театри, спортни зали, магазини и дори в църквите, предаде БНР.

Сертификатите за ваксинирани граждани на възраст над 60 години са валидни само 6 месеца, след което са задължени да си поставят трета доза. Ако не се имунизират  в рамките на  месец се третират като неваксинирани.

Мобилизираните частни лекари се включват в държавните болници, за да подсилят здравната система. Увеличават се проверките от полицията за спазване на мерките в цялата страна.

Лидерът на опозицията Алексис Ципрас написа в социалните мрежи, че след 17 хиляди жертви от пандемията премиерът няма моралното право да говори за справяне и успехи в борбата със здравната криза.

Днес властите задържаха адвокат, който убеждавал болни да се откажат от медицинска грижа и да напуснат болниците. Той е обвинен в излагане на риск на живота на пациентите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай