Двама са военните с коронавирус

Каракачанов пак припомни, че военнослужещи могат да отменят полицаите по границата

Двама са военните с коронавирус | StandartNews.com

Двама са военните с коронавирус. Единият е подполковник от многонационалната дивизия в Румъния, който от 4 дни е в Инфекциозна болница в Букурещ, другият военнослужещ е от Косово – той е под лекарско наблюдение в Пловдив. Това съобщи вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред бТВ.  Той обясни, че контингентът за Афганистан не е заминал заради лошите метеорологични условия вчера, а не заради заболяване.

Връщащите се 160 души от там ще бъдат тествани и поставени под 14-дневна карантина.

Каракачанов пак припомни, че военнослужещи могат да отменят полицаите по границата, за да могат те да следят за спазване на мерките във вътрешността на страната.

Вицепремерът заяви, че засега не се е обсъждало удължаване на извънредното положение, но ситуацията се следи в движение.

Трябва да се навакса с маски и ръкавици за армията, за да се изпълни разпореждането да се ходи в публични места с предпазни средства, каза още Красимир Каракачанов. Иначе армията има защитни облекла, ако възникне остра нужда. Няма опасност да пострадат големи формирования, ограничили сме и учения и обучения, добави вицепремиерът.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай