Двама българи в чужбина с коронавирус

Българите са дали положителни проби за новия вид коронавирус в Сидни

Двама българи в чужбина с коронавирус | StandartNews.com

Двама българи са дали положителни проби за новия вид коронавирус в Сидни, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БНР.

"Получихме днес и от австралийските колеги данни за двама български граждани, които са контактни на техен положителен случай по време на полет от Доха до Сидни. В момента изясняваме техните адреси, но шансът да са в България е много малък", разказа той.

По-рано днес ген. Мутафчийски съобщи, че за изминалото денонощие във ВМА са приети 9 лица. Двама курсанти от военното училище във Велико Търново, които са били на обмен в Торино за около месец, ще бъдат поставени под карантина за 14 дни.

Сред приетите е и семейство от София, което е било в близък контакт със семейство от Италия, дигностицирано с вируса.

Има достатъчно тестове за Ковид-19 и те ще се прилагат и при пациентите с усложнения след грипа, посочи Венцислав Мутафчийски:

“Тези пациенти, които са приети с усложнени форми на грип Б, които протичат също с вирусни пневмонии, ще бъдат тествани задължително. Ние разширяваме кръга, защото активно търсим, вече излизаме извън епидемологичните изисквания, които бяхме поставили, да имат някаква връзка с пътуване в чужбина“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай