Борисов под карантина

Шефката на кабинета на премиера с положителна проба

Борисов под карантина | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов временно е под карантина, защото шефката на кабинета му Деница Желева е дала положителен резултат за коронавирус. Това потвърдиха за "Монитор" от кабинета.

Желева е дала положителна проба за COVID-19 вчера следобяд. В резултат, тази сутрин всички от екипа на Борисов са били тествани и техните резултати все още се чакат. Междувременно на Желева също е направен втори тест.

Тя бе част от делегацията на Борисов в Брюксел, където лидерите на ЕС проведоха тежки преговори за новия бюджет на Съюза и парите за коронакризата. Преговорите завършиха в началото на седмицата. В понеделник  пък стана ясно, че са установени два случая на заразени с COVID-19 служители от администрацията на МС, заради което сградата беше затворена на 21 юли за цялостна дезинфекция. Правителственото заседание на следващия ден се проведе чрез видеовръзка.

Междувременно от МС съобщиха, че са направени тестове на всички служители на администрацията на Министерския съвет на политическия кабинет на министър-председателя. Така при тях началникът на политическия кабинет на премиера Деница Желева е дала положителен резултат. Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗ) всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите.

Премиерът Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му.

"Правителствената информационна служба ще информира за повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателят", завършват от МС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай