17 са огнищата на коронавирус в София

455 са заразените медици на първа линия в столицата

17 са огнищата на коронавирус в София | StandartNews.com

"17 са огнищата на коронавирус в София, не е дифузно разпространението". Това заяви директорът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев пред  БНТ .

"При 516 новозаразени, в София са 138 - очаквано повишение", каза още той, като обясни, че обстановката в София е спокойна и предвидима.

"За съжаление общо броят на регистрираните случай прехвърли психологическата граница от 6000, притеснителна е бройката на заразените медицински лица - 455 на територията на София, обикновено специалисти от ковид отделения, реанимационни отделения и инфекциозни отделения, т.е. хората на първа линия", предупреди шефът на столичната РЗИ. 

Той увери, че предпазните облекла са напълно достатъчни, но умората също се превръща също във фактор в разпространението.

"Имаше едно отпускане в редиците на персонала, а и в цялото общество, и това вече дава резултат. Това, което всички специалисти казват, че е очаквано повишение на разпространението, не можем да избягаме от събитията от Европа и света", добави д-р Пенчев

Случаите в голям процент са само носителство и много леко изявени клинични форми.

"При бежанския лагер на "Военна рампа" има 7 заразени, това е импортирана инфекция. Заразените и контактните са изолирани, РЗИ забрани въвеждането на нови бежанци в този център без преглед от лекар, както и да са PCR отрицателни", обясни той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай