Журналисти ревнаха срещу руски медии и западни политици

Телевизия Russia Today трябва незабавно да бъде блокирана в ЕС

Журналисти ревнаха срещу руски медии и западни политици | StandartNews.com

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) призовава за забрана на телевизионния канал RT в целия Европейски съюз.

Контролираната от руската държава телевизия изигра ключова роля в разпространението на лъжи и военна пропаганда, за да създава информационен хаос около агресията на Владимир Путин срещу Украйна, и цялостно се стреми да отслаби западните демокрации, към които Украйна желае да се присъедини.

Войната в Украйна е война на наглата лъжа срещу истината. Това е война, започната от една смъртоносна диктатура и нейните сатрапи, които целят да разрушат западните демокрации. Телевизия Russia Today вече е забранена в Германия. Тя трябва незабавно да бъде блокирана в ЕС, а нейните „журналисти“ да бъдат изгонени от всички страни членки.

Бивши политици като бившия германски канцлер Герхард Шрьодер (на кадъра горе), работещ за Кремъл, трябва да бъдат подложени на същите санкции като обкръжението на Путин и руските банки.

Заедно с всички независими журналисти, АЕЖ осъжда бруталния държавен натиск върху независимите медии, работещи в Русия. АЕЖ ще продължи да разобличава, когато е възможно, фалшивите новини и бомбардировки на руските армии от тролове. Но ако не друго, нападението в Украйна засили нейната вяра и тази на другите демократични страни във върховенството на закона и неговото важно условие: свободните, независими медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай