Зеленски се чу с Байдън. Какво му каза

Трябва да спрем агресора възможно най-скоро, заяви президентът на Украйна

Зеленски се чу с Байдън. Какво му каза | StandartNews.com

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в телефонен разговор с президента на САЩ Джо Байдън, че е важно да се спре "агресорът" Русия възможно най-скоро.

"Току-що проведох разговор с президента на САЩ... Трябва да спрем агресора възможно най-скоро", заяви Зеленски в Twitter след разговора.

Междувременно бе съобщено, че Зеленски е настоял Русия трябва да спре бомбардировките на украински градове преди да могат да започнат смислени преговори за прекратяване на огъня, тъй като първият кръг от преговори тази седмица имаше скромен резултат, предаде Ройтерс.

Украйнският президент даде интервю съвместно за Ройтерс и Си Ен Ен в силно охраняван правителствен обект и призова членовете на НАТО да наложат забранена за полети зона, за да спрат руските военновъздушни сили.

Президентът на Украйна каза, че това е превантивна мярка, която не цели въвличане на алианса във война с Русия.

Държавният глава, който отказа предложения да напусне украинската столица докато руските сили напредват, каза също, че Украйна ще поиска правно обвързващи гаранции за сигурност, ако НАТО затвори вратата пред перспективата за членство на страната му в алианса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай