Вторник,

Зеленски с уникален клип. Годината на непобедимост

От: Иван Влахлиев -
1041
Зеленски с уникален клип. Годината на непобедимост
A
A
A

"Ще победим всички". Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в деня, когато се навърши една година от руската военна агресия в страната му. 12 месеца по-късно Украйна не само не капитулира, както предричаха повечето анализатори в първите дни на войната, но и бележи победи и спечели подкрепата на целия демократичен свят.

Зеленски пуска видеоклип, озаглавен "Годината на непобедимост"

"Преди една година на този ден, от същото това място, около 7.00 ч. сутринта, се обърнах към вас с кратко изявление, продължило само 67 секунди", каза той в 15-минутната си реч на фона на тържествена музика.

"Ние сме силни. Готови сме на всичко. Ще победим всички. Ето как започна всичко на 24 февруари 2022 г. Най-дългият ден в живота ни. Най-трудният ден в най-новата ни история. Събудихме се рано и оттогава не сме спали", каза Зеленски.

"Почти всеки има поне един контакт в телефона си, който никога повече няма да вдигне. Такъв, който няма да отговори на SMS-а с текст "Как си?". Тези две думи придобиха нов смисъл през годината на войната", каза още украинският президент. И похвали своя народ с думите: "Ние се превърнахме в една голяма армия. Станахме отбор, в който някой намира, някой опакова, някой носи, но всички допринасят".

“Основният извод от нея е, че сме оцелели. Не бяхме победени. И ще направим всичко, за да победим тази година!", завърши Зеленски.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com