Понеделник,

Зеленски с нов призив. Какво поиска от Япония

От: Агенция Стандарт -
5536
Зеленски с нов призив. Какво поиска от Япония
A
A
A

Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Япония да засили санкционния натиск върху Русия, като въведе търговско ембарго за руски стоки, предаде Ройтерс. Във видео разговор с японските депутати Зеленски благодари на Япония за това, че е дала пример на останалите страни в Азия, като е осъдила руското нахлуване в Украйна и е въвела санкции срещу Москва.

"Отговорните страни се обединяват, за да защитят мира. Благодарен съм на вашата държава за базираната ѝ на принципи позиция в такъв исторически момент", каза Зеленски."Вие бяхте първите в Азия, които наистина започнаха да оказват натиск върху Русия да възстанови мира и които подкрепихте санкциите срещу Русия. Приканвам ви да продължите да го правите", призова украинският лидер.

Без да представя доказателства, Зеленски заяви, че руските сили подготвят нови атаки в забранената зона около Чернобилската атомна електроцентра,а, върху която установиха контрол миналия месец. Зеленски не даде никакви детайли относно предполагаемите планирани от Русия атаки, отбелязва Ройтерс.

"Светът е застрашен от много нови кризи. Предизвикателствата в екологията и продоволствената сфера са безпрецедентни", каза Зеленски. 


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com