Зеленски изправи на нокти Русия! Рязък завой

Каза при какви условия спира преговорите

Зеленски изправи на нокти Русия! Рязък завой | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски излезе с ултиматум към Русия - слага край на преговорите, ако се проведе планираният трибунал над военнопленниците от Мариупол.

По думите му там готвят "постановка за показен съдебен процес над украинските защитници". Зеленски направи обръщението в своя Телеграм-канал, цитиран от украинските и руските медии.

"Ако този мерзки съдебен процес се състои, ако нашите хора, в нарушение на всички договорености, международни правила, ги заведат на тази постановка... Това ще бъде онази линия, отвъд която всякакви преговори ще са невъзможни. Русия сама ще се отреже от преговорите. Няма да има повече разговори. Нашата държава вече каза всичко", категоричен беше Зеленски.

Той каза още, че вече е информирал за това президента на Франция Емануел Макрон и турския лидер Реджеп Ердоган. Президентът на Украйна е уверен, че генералният секретар на ООН Антониу Гутереш "също ще реагира".

"Украйна няма да търпи изтезания на хора, за които може да се каже само едно - те са герои на своята родина, те са защитавали свободата на своя народ от нашествениците на земята им. Даже във време на война трябва да има правила", добави Зеленски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай