Виталий Кличко със силни думи, посочи ключа към мира

Много е важно да имаме приятели, които подкрепят Украйна, каза кметът на Киев

Виталий Кличко със силни думи, посочи ключа към мира | StandartNews.com

Кметът на Киев Виталий Кличко и неговият по-малък брат Владимир Кличко продължават активните си изяви в медиите, породени от конфликта Русия - Украйна.

За пореден път те призоваха света да спре да търгува с Русия.

Кметът на Киев дори представи по много прост, но пределно ясен начин своето убеждение за това кое трябва да е по-важно за Западния свят - цената на горивото или човешкият живот, кое е по-важно? 

"С нашите приятели ние сме много по-силни", започна Виталий, говорейки и изразявайки благодарност към президента на САЩ Джо Байдън, за когото сподели, че двамата имат добра връзка. Те се срещат през 2015 година, когато Байдън е вицепрезидент и начело на отношенията на САЩ с Украйна, а оттогава са в постоянен контакт.

"Да сме обединени около Украйна е ключово за нашата свобода. Това е ключът към мира в нашия дом. Много е важно да имаме приятели, които подкрепят Украйна. Още веднъж благодаря ви за подкрепата", допълни Виталий.

"Очевидно е, че светът има нужда от гориво и гас, но е по-добре да се заплаща по-висока цена, отколкото да плащаме с животи за това гориво. Още веднъж - всичко, с което икономически търгуване или разменяте с Русия - взимате продукти, взимати газ, горива, рубли, каквото и да е - просто спрете да го правите. Ще спасите живота. По този начин ще изолираме Русия, ще ги направим по-слаби и ще покажем, че международният закон не може да бъде показен", пък се включи Владимир Кличко, цитиран от "Спортлайв".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай