Ужасни новини за Русия от разузнаването, невиждани загуби в Украйна

Тенденциите, които данните илюстрират, вероятно са точни

Ужасни новини за Русия от разузнаването, невиждани загуби в Украйна | StandartNews.com

Британското военно разузнаване твърди, че Русия вероятно претърпява най-голямата си загуба на войници от първата седмица на конфликта в Украйна, съобщи ДПА.

"През последните две седмици Русия вероятно е понесла най-големия брой жертви от първата седмица на инвазията в Украйна", написа британското министерство на отбраната в Туитър, позовавайки се на ежедневните данни, публикувани от украинския генерален щаб.

Въпреки че Лондон не може да провери цифрите, "тенденциите, които данните илюстрират, вероятно са точни", съобщи ведомството в Туитър в най-новата си актуализация на разузнавателната информация.

Средната стойност на жертвите през последните седем дни е 824 души на ден, се казва в доклада, което над четири пъти повече от отчетеното през юни-юли. "Украйна също продължава да страда от висок процент на изтощение", допълва документът.

Причините за увеличения брой на жертвите вероятно са "липсата на обучен военен състав, координация и ресурси по цялата фронтова линия", заявиха британските власти и посочиха като пример неуспеха на Москва да превземе стратегическия град Бахмут.

Британското министерство на отбраната публикува актуална информация за войната от началото на пълномащабното нахлуване на Русия преди почти години. Целта на това е да се противодейства на руския прочит на конфликта. Москва обвинява Лондон в кампания за дезинформация относно случващото се в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай