Управляващи и опозиция искат бърза реакция на парламента

Трябва да се търси мирно решение на този конфликт и то дипломатически

Управляващи и опозиция искат бърза реакция на парламента | StandartNews.com

Българският парламент трябва да реагира на нападението над Украйна, започнато от Русия. Каква трябва да бъде реакцията, споделят представители на управляващите и опозицията.

Според депутата от ДПС Халил Летифов първо трябва да има единна позиция на Народното събрание и оттам да бъде изработена национална позиция. Такава за момента няма, констатира Летифов.

Трябва да се търси мирно решение на този конфликт и то дипломатически. Войната не е решение, допълни той.

Следим внимателно какво се случва в Украйна. Нашата позиция още от самото начало е ясна - ние сме за това да се спазват международните правила и закони, каза на влизане в Народното събрание председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

Гюров заяви още, че декларациите за това, което се случва, вече са внесени и се очаква да минат през комисия, да бъдат обединени в една обща декларация, която да бъде подкрепена от НС.

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов заяви, че трябва България да излезе с единна позиция, осъждайки агресията на Русия, защото това, по думите му, е пълномащабна война. Времето за снишаване на всички свърши, беше лаконичен Атанасов.

Позицията да България ще е съобразена с общата позиция на съюзниците ни в НАТО, заяви на влизане в парламента председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. "Аз не разбирам този въпрос, честно да ви кажа, защото ние сме член на НАТО и на ЕС. Не може да си част от един военен отбранителен съюз и да имаш позиция, различна от него", каза Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай