Украинският посланик в САЩ: Русия използва вакуумна бомба

Оксана Маркарова отбеляза, че Киев работи активно с правителството на Байдън и с американския Конгрес, за да се сдобие с повече оръжие и по-строги санкции срещу Русия

Украинският посланик в САЩ: Русия използва вакуумна бомба | StandartNews.com

Украинският посланик в САЩ съобщи, че Русия е използвала вакуумна бомба в понеделник, предаде „Ройтерс”.

„Днес те използваха вакуумна бомба, която е забранена с Женевската конвенция”, заяви Оксана Маркарова.

Украинската дипломатка отбеляза, че Украйна работи активно с правителството на американския президент Джо Байдън и с американския Конгрес, за да може да се сдобие с повече оръжие и по-строги санкции срещу Русия. "Те трябва да си платят, да платят тежка цена", изтъкна Маркарова пред журналисти след срещата с конгресмените, съобщи БТА.

Междувременно стана ясно, че САЩ смятат, че засега „няма причина за промяна“ на американските равнища на ядрена готовност, заяви Белият дом, след като руският президент Владимир Путин постави в повишена готовност силите на Русия за ядрено възпиране. "Не сме променили нашите равнища на готовност и не сме променили нашата оценка на този фронт, но също така е необходимо да сме доста далновидни за използваните от него заплахи", каза говорителката на Белия дом Джен Саки отделно в интервю за американска телевизия.

Какво каза Путин за руското яднеро оръжие

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай