Неделя,

Украински генерал съобщи какво се готви да направи армията

От: Стандарт -
1182
Украински генерал съобщи какво се готви да направи армията
A
A
A

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана /СНСО/ Алексей Данилов заяви в интервю по радио NV, че Украйна възнамерява да подложи на ракетен обстрел Кримския мост, по който Руската федерация прехвърля подкрепления за армията си към полуострова.

В разговор с украински журналисти той каза, че такава възможност активно се проучва от въоръжените сили на Украйна."Ако имахме възможност, вече щяхме да го направим. Веднага щом имаме възможност, непременно ще го направим", каза Данилов по време на предаване по радио NV.

В същото време той не можа да уточни дали Киев разполага с оръжия, които ще позволят на страната да атакува моста и дали то ще се появи в Украйна в бъдеще.

По-рано беше съобщено, че Украинският център за информационни и психологически операции изпрати съобщение за предполагаемо миниране на Кримския мост.

Въоръжените сили на Украйна могат да предприемат ракетна атака по Кримския мост, но все още не е дошло времето за това. Това мнение изрази в ексклузивен коментар за "Обозреватель" и бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Игор Романенко.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com