Скандал в парламента! Бюджет или Украйна?

Прекъснато беше гласуването

Скандал в парламента! Бюджет или Украйна? | StandartNews.com

Парламентът се изпокара току-що с коя тема да продължи - бюджет или войната в Украйна. Опозицията в лицето на Кардайъ и Деси Атанасова предложиха финансовите въпроси да бъдат прекратени веднага, за да се обсъди и  гласува декларация за Украйна,  като в парламента бъдат привикани шефовете на службите и министри още днес в 16,00 ч. на закрито заседание

Андрей Гюров, шеф на групата на "Продължаваме промяната", заяви, че трябва първо да бъде приет бюджет, а утре сутринта на закрито заседание да бъдат извикани службите и гласувана декларацията за Украйна.

В кулоарите опозиционери коментираха, че явно управляващите чакат посещението на премиера Кирил Петков в Брюксел тази вечер, за да получат явни инструкции как да се действа. Те призоваха темата да бъде отворена още днес, дори без присъствието на министър-председателя.

В крайна сметка предложението на позицията беше прието с гласовете на ИТН. Обсъждането на бюджета беше спряно временно и подхваната темата за Украйна.

В кулоарите вървят всякакви слухове, че партиите не могат да се разберат за точния текст на декларацията. На по-различни позиции били БСП и "Възраждане", но това засега не е потвърдено от официален източник.

В крайна сметка заседанието на парламента днес ще приключи и след гласуване на декларация за Украйна, и такова на бюджета

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай