Шотландия със закана към Путин. Какво му готви?

Първият министър Никола Стърджън го нарече „военен престъпник“

Шотландия със закана към Путин. Какво му готви? | StandartNews.com

Шотландия е решена да предприеме възможно най-строги действия за изолиране на режима на Путин. Това заяви първият министър на Шотландия Никола Стърджън в отговор на мерките, наложени от Русия на редица британски политици, сред които и Стърджън. На тях беше забранено да влизат на територията на Русия.

Стърджън коментира наложените й санкции с думите, че е решена да „предприеме възможно най-силните действия“ за изолиране на режима на Владимир Путин, като го нарече „военен престъпник“.

„Путин е военнопрестъпник и аз няма да се свеня да осъдя него и неговия режим. Шотландия е решена да предприеме възможно най-строги действия, за да изолира и накаже режима му, и да направи всичко възможно, за да подкрепи народа на Украйна. Трябва да се уверим, че тези на страната на свободата и демокрацията работят заедно, за да гарантират, че режимът на Путин и неговата мрежа от олигарси са възможно най-изолирани. Международното осъждане трябва да е не само на думи, но и с реални действия. Всеки лидер трябва да избере страна в тази непредизвикана агресия. Нека бъда ясна като кажа, че заставам с Украйна и срещу Путин. И Шотландия е категорична: всички сме с Украйна", добави първият министър на Шотландия, предава БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай