Шокиращ обрат с мините в Черно море

Руските военни сили умишлено се опитват да провокират и дискредитират Украйна

Шокиращ обрат с мините в Черно море | StandartNews.com

Министерството на външните работи на Украйна съобщи, че мините, забелязани в периода 26-28 март край бреговете на Турция и Румъния, не са регистрирани в украинските въоръжени сили към началото на 2022 г., предаде турската частна телевизия НТВ.

Според украинската страна руските военни сили умишлено се опитват да провокират и дискредитират Украйна пред международните партньори, използвайки морски мини, заловени по време на окупацията на Севастопол през 2014 година.

В изявлението се посочва още, че Русия преднамерено е превърнала морските мини в цялото Черноморие, Азовско море, а така също и в Керченския проток и Босфора, в оръжия, които практически безразборно заплашват преди всичко гражданския транспорт и човешкия живот в морето.

Руските военноморски сили не само залавят и унищожават цивилни кораби и бомбардират Украйна по море, но и използват морските мини като нов "пиратски метод", твърдят в Киев. Отговорността за използването на плаващите мини и за непредвидимите последствия от тях е изцяло на Руската федерация и нейния флот, пише още в разпространеното изявление на сайта на украинското външно министерство, посочва НТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай