Шок! Джонсън проговори на руски, какво каза за Путин /Видео/

Британският премиер с видео към руския народ

Шок! Джонсън проговори на руски, какво каза за Путин /Видео/ | StandartNews.com

Британският министър-председател Борис Джонсън публикува днес видеообръщение, в което се обръща директно към руския народ, казвайки му, че заслужава истината за инвазията в Украйна.

"Руският народ заслужава истината, вие заслужавате фактите", каза Джонсън, говорейки на руски език в началото на близо двуминутното обръщение, преди да се върне към английския.

Британският лидер заяви, че появилите се от Украйна съобщения за зверства, за които се твърди, че са извършени от руските сили, са "толкова шокиращи, толкова отвратителни, че не е чудно, че вашето правителство се опитва да ги скрие от вас".

"Вашият президент знае, че ако можехте да видите какво се случва, нямаше да подкрепите неговата война", добави Джонсън, визирайки руския лидер Владимир Путин.

Той завърши видеото, публикувано в Twitter и други канали на британското правителство в социалните медии, като отново заговори на руски език и заяви, че Путин е обвинен в извършването на военни престъпления.

"Но не мога да повярвам, че той действа от ваше име", добави лидерът на Обединеното кралство, предаде БГНЕС.

Обръщението на Джонсън идва в момент, когато в Русия се наблюдава безпрецедентна репресия срещу инакомислещите гласове и независимата журналистика, тъй като Кремъл строго контролира информацията за инвазията си в Украйна. Това включва и обявяването на неправителствените организации и медиите за "чуждестранни агенти" - етикет, който носи силна пейоративна конотация и предполага засилен контрол от страна на правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай