Сензационно! Експерт каза кога свършва войната

И посочи условията за това

Сензационно! Експерт каза кога свършва войната | StandartNews.com

Според най-песимистичния сценарий войната в Украйна може да приключи следващото лято. Трябва обаче да се обмислят и по-оптимистични варианти. Това заяви военният експерт Олег Жданов, според когото пълномащабната война, която Русия започна непредизвикано на 24 февруари, може да приключи съвсем скоро.

Жданов бе попитан кога ще свърши войната. Експертът призна, че това е доста труден въпрос, пише агенция УНИАН. "Ще кажа следното: според най-песимистичната оценка, която може да се даде днес, това е следващото лято. Защо?

Защото оръжията се движат много бавно. Днес ние провеждаме някои контранастъпателни действия, но не можем да започнем голямо контранастъпление, защото няма достатъчно оръжия. Това, което ни доставят, не е обемът, който е необходим за създаване на нова армия, която да проведе контранастъпателна операция и да изтласка врага до границите от 1991 г.", каза Жданов.

"Оптимистичната прогноза е, ако нещо се случи с Путин и има смяна на политическия режим в Руската федерация. Тогава има шанс войната да свърши до дни. Армията ще бъде деморализирана, новото ръководство може да нареди изтегляне на войските (от Украйна). По-точно прекратяване на огъня, но ние ще ги изгоним до границите.

Затова казвам, че това е щастливата прогноза“, каза Жданов. Според него песимистичната прогноза е войната да продължи до лятото на 2023 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай