Петък,

САЩ вдигнаха мерника и на дъщерите на Путин. Какво следва

От: Агенция Стандарт -
534
САЩ вдигнаха мерника и на дъщерите на Путин. Какво следва
A
A
A

Белият дом обмисля допълнителни санкции срещу двете дъщери на руския президент Владимир Путин и "Сбербанк", която е най-голямата руска банка, съобщи "Уолстрийт джърнъл".

САЩ ще обявят нови санкции срещу руската "Алфа банк" още  днес. Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки вече заяви, че ще забранят нови инвестиции в Русия и ще наложат допълнителни санкции на руските финансови институции.

Посланиците на ЕС ще разгледат плановете за пети пакет от санкции, който включва забрана на вноса на руски въглища и недопускане на повечето кораби, притежавани или управлявани от Русия, да използват пристанищата на ЕС.

Туитър обяви, че въвежда нови мерки срещу руски правителствени акаунти, за да намали въздействието на официалната пропаганда в социалната мрежа.

Официалните акаунти вече няма да бъдат "препоръчвани" на потребителите във всички категории на приложението, включително при търсене, се казва в изявление на платформата.

Калифорнийската компания, подобно на конкурента си Мета, компанията майка на Фейсбук и  Инстаграм, вече блокира акаунтите на руските държавни медии RT и Sputnik в Европейския съюз.

Москва отговори, като ограничи достъпа до Туитър и блокира Фейсбук и Инстаграм.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com